De Heerensalon mannenkapsels

Met een ‘open vizier’ kijken wij als De Heerensalon naar de haarmodetrends voor de man. Vol passie, combineren we de iconische coupes uit het verleden met de nieuwste knip- en snijtechnieken van nu. Het resultaat? Kapsels in alle variaties, van strak en kort tot meer haarlengte, textuur en beweging.

Naast je kledingkeuze, schoenen en accessoires is het je haar wat jouw persoonlijke stijl accentueert. Wij adviseren je graag bij het kiezen van een passende look. Je kapsel is een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijke stijl. En die kies je zelf. Lang, kort, stoer, gedistingeerd of nonchalant – de variatie in mannenkapsels was nog nooit zo breed. Kies waar jij je lekker bij voelt – of laat je adviseren. Een model dat afgestemd is op jouw gezichtsvorm, haargroei en haarstructuur is de sleutel voor een geslaagde coupe.


Korte mannenkapsels

Korte kapsels zijn praktisch, en gemakkelijk te stylen. Een niet onbelangrijk feit: vrouwen blijken korte kapsels de meest sexy variant vinden.

De pompadour en andere varianten van de kuif

Al jaren populair: de kuif van James Dean. De pompadour zoals we hem al enkele jaren in het modebeeld zien is een kuif meer strak achterovergekamd. De anno nu, mag nonchalanter, met veel volume – net zoals James Dean. Style jouw kuif naarmate je haarstructuur het toelaat.

De undercut: een blijvertje?

De undercut  is een haarstijl met veel variatiemogelijkheden. Deze haarstijl kan gecombineerd worden met zowel korte, halflange als lange haren bovenop. De combinatie met langere haarlengtes aan de bovenzijde en kortgeschoren zijkanten is nog steeds populair. Veel mannen dragen dit kapsel strak naar achter. Lange lokken mogen bovenop in een staartje gebonden worden, waardoor een combinatie ontstaat met de man bun.

Halflange mannenkapsels

De scheiding

Deze haardracht maakte een sterke comeback in de voorafgaande jaren en blijft. Dit herenkapsel kan op vele verschillende manieren gedragen worden. Kies je scheiding aan de linker of rechterzijde, afhankelijk van je haargroeirichting. Kies een nonchalante scheiding die je creëert met je vingers, of een strakke variant met de kam. Maak jij van je scheiding liever een statement? Laat de scheiding dan inscheren voor een strakker effect.

De slickback

De slickback is ook in 2018 mooi te combineren een undercut, maar kent ook varianten met langere zijkanten. Kam het halflange haar strak naar achteren en vermijd volume. Voor de klassieke variant gebruik je een stylingsproduct wat de haren verzwaard. Voor een meer eigentijdse variantie gebruik je een luchtiger product, zodat de bovenpartij meer volume krijgt.

De disheveled look

 De disheleved of messy look is een lekker nonchalant en halflang herenkapsel waarvan de zijkanten níet kort opgeschoren zijn. Opknippen aan de zijkanten is het devies. De toenemende haarlengtes geven stevigheid en meer ruimte om creatief te spelen en variëren met het haar.

De knot

 Een kapsel waarover de meningen variëren: love it or hate it. De knot wordt bij voorkeur hoger op het hoofd gedragen. De knot die wat verder richting het achterhoofd staat is wat nonchalanter. Vaak zien we de knot gecombineerd met kort geschoren zijkanten en een baard - een aantrekkelijke combinatie.

Lange mannenkapsels

 Gaaf, die mannen met hun langer haar. Krullend of stijl, jou haar toont karakter wanneer het tot een grotere lengte laat groeien. Stijl je jouw haren strak naar achter, kneed je het tot krullen? Alles is mogelijk; stijlvol of nonchalant. Gecombineerd met een baard of strak geschoren gelaat, alle variaties zijn mogelijk.